Spania. Din dragoste pentru iubitul sau bolnav, o romanca s-a inscris intr-un program de testare a unui medicament experimental. O echipa de medici spanioli lucreaza de mai multa vreme la descoperirea unui vaccin impotriva virusului imunodeficientei umane (HIV).

Pentru obtinerea acestuia s-au folosit patru substante care stimuleaza formarea de anticorpi si intaresc sistemul imunitar. In prima faza, vaccinul a fost testat pe cobai si pe maimute. Deoarece rezultatele au fost bune, urmeaza sa fie probat cu persoane sanatoase.

Vaccinul va fi testat timp de un an pe voluntari cu varste intre 18 si 55 de ani, care au risc scazut de a se infecta cu HIV. In cazul in care se va demonstra ca vaccinul intareste sistemul imunitar uman, vor fi efectuate teste asupra persoanelor infectate cu HIV.

Pana la sfarsitul lunii februarie, Spitalul Clinic din Barcelona si Spitalul Gregorio Maranion din Madrid fac o selectie a persoanelor sanatoase care s-au oferit pentru a proba vaccinul. „Voluntarii trebuie sa nu aiba niciun fel de alergie si sa nu fi fost vaccinati de variola, deoarece cele doua vaccinuri sunt incompatibile.

Persoanele care vor face vaccinul experimental impotriva HIV vor fi supuse periodic la examene medicale amanuntite si vor primi suma de 900 de euro, pentru eventualele cheltuieli de deplasare”, precizeaza Rosabel Ortega, asistenta in cadrul spitalului din Madrid.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.