O marturisire uluitoare cu privire la acest document ne-a facut-o prof. dr. fizician Virgiliu Copaci. Domnia-sa ne-a citat cateva fragmente din scrisoare, fara insa a ne dezvalui sursa. Iata ce ar fi scris Regele Carol I in respectiva scrisoare: "Cu iertaciune, in fata lui Dumnezeu, ma plec, pentru greseala care am facut-o (n.n., topirea unor placi de aur), distrugand poate unul dintre cele mai importante izvoare de istorie ale natiei romane..."(povesteste apoi despre topirea pieselor de aur, dupa care adauga:) "Inaintez, nu ca danie, ci intru pastrare (unele piese originale in plumb - pentru ca, dupa cum sustin unii istorici, tezaurul ar fi cuprins si placute de plumb de pe vremea dacilor - si copiile realizate la cererea regelui, n.n.) lacasului Manastirea Sinaia si credinciosilor slujitori ai lacasului, pentru vesnicie, ceea ce a mai ramas"...

Singurul martor care ar fi vazut o asemenea placuta de aur, inainte de topire, ar fi fost un parinte vicar de pe vremea regelui, care a lasat inscrisuri in acest sens, documente care s-ar afla acum la Vatican.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.