Robert Bulgaru a omorat in luna iunie a anului trecut doua persoane si a ranit alte trei in momentul in care se pregatea sa intre in tura. Tribunalul Tulcea l-a condamnat pe Bulgaru la inchisoare pe viata obligandu-l si la plata unor daune morale.

Fostul politist de frontiera Robert Bulgaru, care in luna iunie a anului trecut a ucis doua persoane si a ranit alte trei, a fost condamnat in prima instanta la inchisoare pe viata, de catre Tribunalul Tulcea, care a decis si ca acesta trebuie sa plateasca daune rudelor victimelor sale. Astfel, Bulgaru a fost obligat sa-i plateasca Corinei Tipirig, fiica lui Petrica Tipirig, una dintre victimele sale, cinci milioane de lei lunar, din care 1,5 in solidar cu Inspectoratul Judetean al Politiei de Frontiera Naval (IJPFN) Tulcea si Ministerul Administratiei si Internelor (MAI). In plus, potrivit Rompres, aceasta ar putea primi si daune morale in valoare de 500 de milioane lei.

De asemenea, instanta a decis ca Bulgaru sa-i achite sotiei lui Tipirig, Tamara, in solidar cu IJPFN si MAI, suma de 600 de milioane de lei. Judecatorii au admis si actiunea introdusa de Madalina Nicoleta, fiica barmanitei ucise, care urmeaza sa primeasca o pensie lunara in valoare de sase milioane lei, din partea lui Bulgaru, din care doua milioane in solidar cu IJPFN, pana la varsta majoratului. In acelasi timp, sotul barmanitei impuscata mortal, Ion Catalina, va primi despagubiri in valoare de 900 de milioane de lei, din aceasta suma 500 de milioane fiind achitata de IJPFN.

De asemenea, Tribunalul Tulcea a stabilit ca agentul sef adjunct Constantin Bondar, ranit si el de Bulgaru, va primi despagubiri in valoare de 70 de milioane de lei. Totodata, ceilalti raniti, Varabiev Petre si Ciobarceanu Adam, vor primi despagubiri materiale, iar S.C. Star 2000 S.R.L. si IJPFN, 130 milioane lei, respectiv 664.400.907 lei, reprezentand cheltuieli de judecata.

Tulburari de personalitate si dorinta de razbunare
Robert Bulgaru a impuscat mortal doua persoane si a ranit alte trei dupa ce a deschis asupra acestora focul. Bulgaru, politist in cadrul Politiei de Frontiera Sulina, a venit beat la unitate, insa personalul de paza nu l-a lasat sa intre. Acesta s-a supus initial ordinului, dar, la scurt timp, s-a intors in tinuta militara, spunand ca este apt pentru intrarea in serviciu si insistand sa preia armamentul. Fostul politist a fost refuzat din nou de Petrica Tipirig, motiv pentru care, dupa ce a intrat in posesia unei arme, l-a impuscat mortal pe acesta.

Apoi, el i-a amenintat si pe alti doi colegi aflati deja in tura, care au sarit in Dunare, inotand pana la mal, unde l-au anuntat pe seful Sectorului PF Sulina, despre producerea incidentului. Bulgaru a inceput sa execute "foc circular", unul dintre cartuse ricosand intr-un bar si lovind-o mortal pe barmanita care se afla la serviciu. De asemenea, au mai fost ranite alte trei persoane - un coleg al lui Bulgaru si doi civili care se aflau in zona. La cateva ore criminalul a fost retinut, cercetarile si expertizele ulterioare efectuate la Institutul "Mina Minovici" stabilind ca, in momentul comiterii omorului, acesta prezenta "tulburare de personalitate de tip instabil-impulsiva, abuzuri etilice, acumulari a furiei, urii, dorinta de razbunare".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.