130 de persoane din judetul Alba primesc inapoi banii achitati in contul taxei dupa ce s-au adresat justitiei si au castigat.

Directia Generala a Finantelor Publice Alba a fost actionata in judecata de peste 220 de persoane in scopul recuperarii taxei auto de prima inmatriculare. Dintre acestea, 130 au castigat deja procesele. Sumele platite pentru 80 de cetateni carora instanta le-a dat castig de cauza se ridica la peste 520.000 lei. Alte 50 de persoane din acest judet asteapta sa primeasca banii, dupa ce instanta va comunica Finantelor Publice Alba hotararile judecatoresti si sumele exacte care trebuie restituite.

Purtatorul de cuvant al Directiei Generale a Finantelor Publice Alba, Iulia Mirestean, a declarat ca institutia va returna integral celor 130 de persoane care au castigat in instanta sumele de bani platite in contul taxei de prima inmatriculare . "Directia Generala a Finantelor Publice a Judetului Alba a restituit contribuabililor care au castigat in instanta irevocabil pana in prezent taxa de prima inmatriculare", a spus Mirestean. Cea mai mare parte a sumelor returnate este cuprinsa intre 1.000 si 3.000 lei, insa exista si cateva cazuri in care s-au restituit peste 6.000 lei si chiar 10.148 lei.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.