Angajatii Centrului de Calcul din Primaria Municipiului Bucuresti primesc, incepand din 23 ianuarie, un spor pentru "conditii vatamatoare" de 10% din salariul de baza, potrivit unei dispozitii semnate de edilul-sef al Capitalei, Sorin Oprescu, pe 30 ianuarie.

Sporul pentru "conditii vatamatoare" va fi acordat in functie de durata de expunere (numarul de ore petrecute la locul de munca) si conform fiselor colective de prezenta. Sporul de 10% va fi aplicat personalului care isi desfasoara activitatea in "conditii vatamatoare" in toate cele 10 departamente ale Centrului de Calcul, inclusiv persoanelor din conducerea institutiei, ceea inseamna un total de 55 de persoane, relateaza NewsIn.

Sporul a fost aprobat de primarul Capitalei Sorin Oprescu la doar o zi dupa ce guvernul a decis ca bugetarii nu vor mai beneficia de prime si sporuri, incepand din luna martie, cu scopul de a fi reduse cheltuielile. Potrivit premierului Emil Boc, taierea sporurilor salariale nu va afecta categoriile prevazute in Codul Muncii, respectiv sporurile de vechime si de noapte.

Centrul de Calcul se afla in subordinea Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) si a fost infiintat pentru a desfasura activitati de servicii informatice finantate de la bugetul local si din venituri extrabugetare.

Obiectul de activitate al acestei institutii il constituie proiectarea si construirea aplicatiilor informatice, acordarea asistentei tehnice in exploatarea solutiilor informatice si a functionarii retelelor de calculatoare pentru Primaria Capitalei, CGMB, primariile de sector si institutiile publice din subordinea CGMB. Centrul de Calcul se mai ocupa cu instruirea in informatica a personalului din Primaria Municipiului Bucuresti, a primariilor de sector si a altor institutii publice din subordinea CGMB.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.