Institutul Cultural Roman se implica in programul anului 2009, initiat de Comisia Europeana care a declarat anul 2009, ca An European al creativitatii si Inovarii.

In acest context, Institutul Cultural Roman, prin Directia Romani din Afara Tarii, invita asociatiile romanesti de pretutindeni sa transmita propuneri de parteneriat in vederea realizarii unor proiecte destinate nevoilor culturale ale comunitatilor pe care le reprezinta, dar si promovarii culturii romane, a imaginii Romaniei si romanilor in lume.

Obiectivul Anului este promovarea de demersuri creative si inovatoare in diferite sectoare ale activitatii umane si sensibilizarea cu privire la importanta creativitatii si a inovarii, competente-cheie pentru dezvoltarea personala, sociala, culturala si economica.

Prin aceste proiecte se pot demara ample campanii de promovare a unor valoroase creatii culturale romanesti, existente sau in curs de realizare, valorificand astfel potentialul creativ si inovator al comunitatilor romanesti de pretutindeni.

Domeniile in care se pot realiza proiectele: arte vizuale, teatru, muzica si dans. Aplicantii trebuie sa ofere date concrete, necesare pentru implementarea proiectului, referitoare la locatie, invitati, participanti si perioada.

Bugetul total al programului este de 30.000 EUR pentru 3 proiecte selectate (10.000 EUR/proiect). Sunt apreciate proiectele care se disting prin: originalitatea temelor propuse, relevanta in context european, vizibilitatea in cadrul comunitatii romanesti, dar si al comunitatii locale din tara de resedinta, impactul mediatic.

Proiectele se pot depune in perioada 10 februarie – 20 martie 2009, anunta ICR.

Perioada desfasurarii efective a evenimentelor: 1 aprilie – 5 decembrie 2009.

Proiectele pot fi trimise pe suport de hartie la adresa: Institutul Cultural Roman, Directia Romani din Afara Tarii, strada Putul lui Zamfir nr. 39, cod 011682, sector 1, Bucuresti, Romania, pe fax la numarul 0317100 620 sau in format electronic la adresa de e-mail drat@icr.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.