Soprana romanca Valentina Farcas va debuta la Opera din Dallas in spectacolul "Boema" de Giacomo Puccini, care va fi prezentat publicului intre 13 si 21 februarie.

In "Boema", soprana Valentina Farcas va interpreta rolul Musetta si va canta alaturi de soprana Maria Kanyova - in rolul lui Mimi, de tenorul James Valenti - in rolul lui Rodolfo si de baritonul Dwayne Croft - in rolul lui Marcello, scrie NewsIn. Biletele la spectacol au preturi cuprinse intre 25 de dolari (pentru studenti) si 204 dolari.

Valentina Farcas si-a facut debutul la Festivalul Salzburg in "Rapirea din serai", de Mozart, unde a fost foarte apreciata de critici. Alte roluri importante ale sale au fost in rolul Gilda din opera "Rigoletto", de Verdi, la Savonlinna Festival din Finlanda si la festivalul international de muzica Macau. Debutul sau in Statele Unite ale Americii a fost marcat de rolul Adinei in "Elixirul dragostei" de Donizetii, la Opera Palm Beach. In ansambul Operei Comice din Berlin, Valentina Farcas a avut numeroase roluri principale, printre care cel al Gildei in "Rigoletto", regina Schemaha in "Le Coq D'Or", de Rimsky-Kosakov, sau Hermione in "Oreste" de Handel.

Soprana romanca a absolvit Folkwang Hochschule din Essen (una dintre cele mai prestigioase institutii de invatamant din Germania) si a studiat pianul de la Academia de Muzica din Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.