Un Sorin Miscoci senin si linistit, dispus sa ierte pe toata lumea pentru ca lucrurile s-au terminat cu bine, un Ovidiu Ohanesian inca incordat, dar sigur pe el si decis sa limpezeasca pina la capat povestea, si o Marie-Jeanne Ion incisiva si ferma, dar care inca pare a ascunde ceva.

Conferinta de presa organizata, ieri, de cei trei jurnalisti rapiti nu a adus nici o noutate fata de ceea ce se stia pina acum. Majoritatea intrebarilor au fost fara raspuns, pe motiv ca "exista o ancheta, ca viata unor persoane poate fi pusa in pericol, iar unele informatii sint clasificate".

Batut de rapitori

Jurnalistul Ovidiu Ohanesian, de la "Romania libera", a recunoscut ca a fost batut de cei care i-au rapit. "Da, am fost batut, dar nu pot comenta, pentru ca exista o ancheta si viata unora poate fi pusa in pericol", a afirmat jurnalistul, care, intr-un final, la insistentele ziaristilor, a mai spus doar ca aceste fapte s-au intimplat in momentul in care operatorul Sorin Miscoci a fost imbracat in haine portocalii. "Atunci am avut un blocaj psihic".

Pe de alta parte, Marie-Jeanne Ion a respins ideea legata de o posibila implicare a propriei persoane in rapire. La fel ca si colegii ei, a refuzat sa creada ca Mohammad Munaf ar putea avea vreo implicare in scenariul rapirii. Marie-Jeanne Ion mai spune ca l-a cunoscut pe Munaf prin Omar Hayssam, iar Ovidiu Ohanesian a precizat ca a ajuns la el printr-o persoana a carei identitate nu poate fi dezvaluita.

In ceea ce-l priveste pe Omar Hayssam, jurnalista de la Prima TV a precizat ca nu are nici un fel de legatura cu controversatul om de afaceri, retinut recent de autoritati. "L-am cunoscut acum vreo doi ani, in timpul delegatiilor in strainatate ale presedintelui Iliescu". Ziarista a mai mentionat ca si-a cumparat o masina BMW prin firma aceluiasi om de afaceri, dar ca exista un contract si nimic mai mult. Cei trei nu au putut preciza daca Munaf a fost pe tot timpul rapirii impreuna cu ei, doar ca atunci cind au fost scosi din detentie erau toti patru, fiind lasati pe o strada din Bagdad.

Bilete de avion cumparate de Munaf

Faptul ca au plecat pe raspunderea lor este, in viziunea jurnalistilor rapiti, doar o incercare de a realiza reportajele dorite de ei, considerind ca daca plecau printr-o deplasare organizata de MApN nu si-ar fi putut indeplini obiectivele. Interesant este faptul ca nici unul nu stie cine le-a platit cazarea la hotelul la care au stat. "Biletele pentru avion le-a achitat Munaf. Am schimbat cite 50 de dolari pentru mincare si am mincat in hotel", mai spun cei trei.

Ohanesian a spus ca hotelul era plin de jurnalisti, ca exista paza la ambele capete ale strazii, ca erau acreditati si luati in evidenta de Ambasada Romaniei din Irak. Totodata, ziaristul de la "Romania libera" spune ca, in paralel cu ancheta demarata de autoritati, a inceput si el propria ancheta. Conferinta de presa organizata de Prima TV a nemultumit profund ziaristii. Postul tv si-a asigurat exclusivitatea filmarii in sala, celelalte televiziuni avind doar dreptul de a prelua gratuit semnalul. In spatele mesei la care stateau ziaristii era atirnat un urias banner cu sigla Prima TV.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.