Prima editie a concursului international de canto se va desfasura intre 24 si 29 martie la Opera Nationala din Bucuresti, anunta un comunicat al institutiei.

Competitia, dedicata in acest an celebrei soprane romance Magda Ianculescu, are ca obiectiv descoperirea si lansarea celor mai valoroase voci lirice ale tinerei generatii.

Se pot inscrie la concurs voci din toate categoriile, cantareti, solisti sau coristi din institutiile muzicale, studenti ai institutelor superioare de muzica, tinere talente cu pregatire profesionala din Romania si din strainatate. Sunt admisi concurentii cu varste cuprinse intre 20 si 32 de ani (impliniti pana la data de 31 martie 2009).

Competitia va cuprinde doua etape eliminatorii (cu acompaniament de pian), desfasurate in Foaierul galben al Operei Nationale Bucuresti (ONB) in perioada 25-26 martie, de la orele 14,00 si etapa finala (cu acompaniament de orchestra), organizata in sala de spectacole a ONB, intre 27 si 28 martie, de la aceeasi ora.

Decernarea premiilor si Concertul laureatilor vor avea loc duminica, 29 martie, in sala Operei Nationale Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.