Federatia Nationala a Sindicatelor Pensionarilor (FNSP) spune ca pensionarii sunt decisi sa dea Guvernul in judecata si sa iasa in strada daca nu se vor aplica legile votate in materie de pensii.
Reprezentantii FNSP au decis luni sa trimita un memoriu premierului Emil Boc prin care cer aplicarea celor doua legi de majorare din domeniul pensiilor: cresterea punctului de pensie la 45% din salariul mediu brut pe economie si a pensiilor celor care au lucrat in grupele I si II de munca, asa cum prevede legea.

Sindicalistii sustin ca, in caz contrar, au primi mandat de la pensionarii din tara sa iasa in strada. “Daca nu respecta aceste legi, vom da in judecata Guvernul”, a mai declarat, la finalul intalnirii, Preda Nedelcu, presedintele FNSP. In plus, pensionarii spun ca au de gand sa se adreseze si Federatiei Europene a Pensionarilor, in cazul unui refuz din partea Guvernului, dar si sa ofere sprijin actiunilor de protest care vor fi organizate, in perioada urmatoare, de CNSLR Fratia.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.