Conform statisticilor finale furnizate de ANP, 130 de detinuti care au beneficiat de intreruperea pedepsei pe motive medicale sau sociale nu s-au intors in penitenciarele in care erau incarcerati, dupa expirarea termenului dat de judecatori, pentru continuarea pedepsei

Cei 130 de detinuti erau incarcerati in 33 de penitenciare din tara. Cei mai multi sunt condamnati pentru omor, talharie inselaciune, lovire, trafic de stupefiante sau prostitutie, relateaza NewsIn.

Totodata, cei mai multi detinuti sunt din Penitenciarul Craiova - 19.

Al doilea loc este ocupat de Penitenciarul Jilava cu 11 detinuti dati in urmarire, urmat de Penitenciarul Galati, cu 10 detinuti care nu au revenit in penitenciar dupa ce au beneficiat de intreruperea pedepsei.
16 din cei 130 de detinuti care nu au mai revenit in penitenciar dupa expirarea termenului de intrerupere al pedepsei sunt condamnati pentru omor, arata datele finale date de ANP.

Trei dintre cele 19 de persoane de la Penitenciarul Craiova, date in urmarire, sunt condamnate la peste 15 ani de inchisoare, pentru omor, potrivit ANP.

De asemenea, in penitenciarele Alba, Targu Jiu si Jilava, cate doua persoane din fiecare penitenciar, condamnate pentru omor, sunt date in urmarire deoarece nu au mai revenit in detentie dupa intreruperea pedepsei.

Cel mai vechi caz in care un detinut nu a mai revenit in inchisoare la timp este din judetul Timis. Un detinut nu s-a intors la penitenciar din anul 1998. Acesta este condamnat la 4 ani de inchisoare pentru furt.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.