Medicul primar oftalmolog Carmen Marin, de la Spitalul nr. 2 din Craiova, care a facut parte din comisia care l-a examinat pe Gorbunov, a declarat, luni, ca este posibil ca medicii sa fi fost indusi in eroare in privinta diagnosticului, deoarece acesta nu a fost adus intr-o perioada de criza.

"Este posibil sa ne fi indus in eroare", a declarat astazi Carmen Marin, care a precizat ca un diagnostic precis poate fi pus doar daca pacientul este adus cand sufera o criza. "Operatia pentru atac de glaucom, se poate face in 2-3 minute, cu laser, in ambulatoriu, dupa care pacientul poate sa plece acasa", a mai spus aceasta.

Carmen Marin a facut parte din comisia care l-a examinat pe Serghei Gorbunov, impreuna cu medicii Claudiu Tolescu, de la Institutul de Medicina Legala (IML) din Craiova, si Leontin Brasoveanu, de la Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP).

Gorbunov a fost examinat in doua randuri, intocmindu-se in cazul lui doua rapoarte, la 4 decembrie 2007 si la 25 februarie 2008.

Claudiu Tolescu a declarat, luni, la Craiova, ca el a recomandat, in primul raport, ca Gorbunov sa fie tratat in reteua medicala a ANP. Potrivit acestuia, la interventia lui Leontin Brasoveanu, care a sustinut ca boala nu poate fi tratata in unitatile ANP, s-a modificat al doilea raport recomandarea, trecandu-se in plus si optiunea ca acesta ar putea fi eliberat pentru tratament pentru o perioada de doua-trei luni.

Tolescu a adaugat ca in primul raport apare si recomandarea lui ca detinutul sa fie tratat sub paza.
Serghei Gorbunov, suspect in cazul dublului omor petrecut vineri, 30 ianuarie, langa o casa de schimb valutar din centrul Brasovului, a fost eliberat din Penitenciarul de Maxima Siguranta Craiova, la 16 mai 2008, pentru a fi operat de glaucom.

Doua persoane au fost impuscate, joi, si o alta, ranita, in fata unei case de schimb valutar din Brasov.

Principalul suspect, Serghei Gorbunov, a fost retinut de politisti sambata impreuna cu un alt barbat - Adrian Marius Berceanu, cu care se afla la un supermarket. Berceanu a fost lasat insa sa plece de anchetatori, deoarece nu au gasit indicii care sa dovedeasca faptul ca ar fi luat parte la atac.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.