Pentru ca arta nu functioneaza independent de spatiul socio-politic al unei societati, pentru prima data in ultimii 20 de ani, o banca devine centru de arta. Galeria Unicredit-Pavilion va fi deschisa in data de 19 februarie si va fi astfel, un spatiu al gandirii critice si care promoveaza o intelegere implicata socio-politc a artei si a institutiilor culturale.

Spatiile artei contemporane care nu au fost dizlocate, inchise sau aruncate la margine, devin tot mai mici sau tot mai comerciale. Istoria artei contemporane romanesti este istoria pierderilor… un loc, o bursa, un om, niste idei. Si ca intodeauna o exagerare e acoperita de alta, lipsa unitatilor diverse este politic acoperita cu Unitatea Centrala, prea mare si prea dependenta: muzeul.

Echipa Pavilion Unicredit se bucura de participarea unor nume foarte cunoscute pe scena artei din Romania si din strainatate. Vorbim despre Razvan Ion care este directorul centrului, scriitorul Radu Pavel Gheo, ca traducator, Adriana Mereuta, arhitect, Lia Perjovschi, research curator, Eugen Radescu (codirector al Bienalei de Arta din Bucuresti) si Dan Perjovschi, ce fac parte din board-ul consultativ.

Galeria Pavilion Unicredit , aflat chiar in centrul orasului in apropierea institutiei executive-Guvernul Romaniei, va deveni un centru permanent al artei contemporane.

Asa cum pentru Centrul de Introspectie Vizuala din Bucuresti, cercetarea si actul curatorial devin axul central la fel, pentru Pavilion Unicredit, centrul de interes nu il va reprezenta “spectacolul”, ci “arhiva/informatia”, iar fundamentala va fi “cunoasterea”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.