Fostul presedinte al Academiei Romane, Virgiliu N Constantinescu, a incetat din viata sambata, la varsta de 77 de ani.

Virgiliu Niculae Constantinescu (n. 23 martie 1931) a absolvit Facultatea de Mecanica in anul 1952. In 1956 si-a sustinut teza de doctorat cu titlul "Contributii la teoria lubrificatiei cu gaze" in domeniul aerodinamicii si al mecanicii fluidelor la Institutul de Mecanica Aplicata al Academiei Romane, si a devenit, in 1974, doctor docent in stiinte, potrivit NewsIn.

A fost profesor la Academia Militara Tehnica, apoi la Institutul Politehnic din Bucuresti, dar si la universitati din strainatate. Intre 1990-1992 Virgiliu Niculae Constantinescu a ocupat functia de rector al Institutului Politehnic Bucuresti.

A avut o bogata activitate stiintifica, publicand 18 carti si peste 200 de articole in prestigioase reviste stiintifice din tara si din strainatate. Are sapte brevete de inventie.

Universitatile din Poitiers, Liege, Timisoara, Cluj-Napoca si Suceava i-au acordat titlul de Doctor Honoris Cauza.

In 1991 a fost ales membru titular al Academiei Romane si a fost presedinte al acestei institutii intre anii 1994 si 1998. Fostul presedinte al Academiei Romane a avut si activitate diplomatica, intre 1997 si 2003 fiind ambasador al Romaniei in Belgia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.