Institutul Cultural Roman obtine fonduri de 11 milioane de euro de la buget, potrivit proiectului de buget trimis sambata partenerilor sociali.

Potrivit lui Horia Roman Patapievici, al carui mandat in fruntea institutiei a fost prelungit, din cauza reducerii cu 40% a bugetului ICR, anul 2008 a insemnat o pierdere importanta de imagine. "2008 a fost primul an cand nu ne-am putut tine promisiunile", a declarat recent Patapievici pentru NewsIn. Acesta considera ca, daca ICR va primi cele 11 milioane de euro, va trebui sa ne "repozitionam fata de partenerii nostri, pentru a relua seria initiavelor si a programelor stabilite cu acestia".

Tot potrivit proiectului de buget, Academia Romana va primi de la bugetul de stat fonduri de aproape 100 de milioane de euro. Din acestea, investitiile se vor ridica la 19 milioane de euro.

Institutiile de presa finantate de la buget, Agerpres, Societatea romana de televiziune si radiodifuziunea, au prevazute anul acesta cheltuieli totale de peste 100 milioane de euro, potrivit proiectului de buget trimis sambata partenerilor sociali.

Proiectul de buget trimis de Finante patronatelor si sindicatelor, obtinut de NewsIn, prevede cheltuieli totale din bugetul consolidat de 205,52 miliarde lei (51,4 miliarde euro), echivalent cu 35,5% din produsul intern brut (PIB).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.