Cinci romani au fost arestati vineri seara pentru violarea unei romance in varsta de 22 de ani, in regiunea italiana Calabria, al patrulea viol in grup comis de romani in Peninsula in ultimele zile, relateaza Rai News24 pe site.

Cei cinci, cu varste cuprinse intre 20 si 33 de ani, erau muncitori agricoli si culegeau citrice in campia Sibari. La ferma unde lucrau au cunoscut victima, o romanca in varsta de 22de ani, pe care ar fi urmarit-o miercuri seara pana la locuinta acesteia.

Tanara a fost lovita si violata de cei cinci pe rand. Vineri dimineata ea a mers la politie si a povestit ceea ce i s-a intamplat, descriindu-i pe agresori, inclusiv tatuajele de pe corpul unuia dintre ei, arata NewsIn.
"M-au violat toti", a declarat apoi victima pentru presa, citata de agentia AGI. "M-au lovit, unul dintre ei cu geaca pe care o purta. Timp de trei ore. Ce poate face un singur om impotriva a cinci? Nu poate face nimic", a spus tanara.

"Am hotarat sa merg la politie", a adaugat ea, precizand ca a fost legata cu un cablu electric si ca nu a mers la spital. Femeia, mama unei fiice aflata in Romania, a anuntat ca va ramane in Peninsula, desi ii este foarte frica. "Vreau dreptate", a incheiat ea.

Fortele de ordine i-au arestat vineri seara pe agresori intr-o locuinta din Sibari. Acestia isi facusera bagajele si de pregateau sa paraseasca zona, potrivit RaiNews24.

Acesta este al patrulea viol in grup comis de romani in Italia in ultimul timp.

Politia italiana a arestat in noaptea de luni spre marti sase romani acuzati pentru violarea unei tinere si agresarea logodnicului ei la Guidonia, in apropiere de Roma: patru dintre ei sunt acuzati pentru violenta sexuala si jaf cu circumstante agravante, iar ceilalti doi pentru complicitate, pentru ca nu au furnizat politiei informatii despre primii, pe care i-au gazduit dupa viol. Agresorii ar fi fost batuti in inchisoare de autoritati, relateaza La Repubblica.

"Ne-au batut. Prima data carabinieri, la Guidonia; apoi gardienii, la Rebibbia. M-au lovit pe mine si i-au batut si pe ceilalti; i-am auzit tipand", a declarat unul dintre romani.

"I-am vizitat pe toti sase, iar trei dintre ei prezentau semne clare de violenta. Unul a spus ca a cazut, altul ca s-a lovit singur, de disperare. Dar doi au recunoscut ca au fost batuti in repetate randuri de carabinieri. Cei sase romani au fost loviti cu pumnii si picioarele in inchisoare, dar nu stiu daca de furie sau pentru a-i face sa marturiseasca. In mod clar le era foarte frica. Un stat civil nu isi poate permite sa se coboare la nivelul celor mai rai criminali", a declarat Rita Bernadini, un parlamentar care i-a vizitat pe detinuti.

Procuratura din Tivoli a lansat o ancheta pentru a stabili daca barbatii au fost intr-adevar batuti in inchisoare si la sectia de politie.

In paralel, judecatorul insarcinat cu ancheta a decis sa ii plaseze in arest la domiciliu pe cei doi romani acuzati de complicitate, dar Procuratura a anuntat ca va face apel la aceasta decizie. De teama unor eventuale agresiuni, ei au fost insotiti la o locuinta secreta din nordul tarii.

De asemenea, la Brescia, doi romani (Gabriel Vasile, in varsta de 30 de ani, si Marius Bobu Constantin, in varsta de 32 de ani) si un polonez (Gabriel Sebastian Stepinski, in varsta de 34 de ani) au fost arestati pentru violente sexuale, sechestrare si jaf. Victima a fost o romanca in varsta de 19 ani. Tanara, femeie de serviciu, se afla singura in apartamentul sau de la periferia orasului si astepta un prieten roman. Videointerfonul de la blocul in care locuia era stricat, asa ca, atunci cand a auzit vorbindu-se in romana pe coridor, a deschis usa, potrivit ANSA. Trei barbati, in stare de ebrietate, potrivit victimei, au intrat in casa, au lovit-o si au violat-o.

Tot in cursul saptamanii, trei romani au fost arestati la Piacenza pentru ca ar fi violat o prostitutata bulgara in varsta de 21 de ani, potrivit La Stampa. Ei ar fi luat-o din fata unui hotel din Padova, unde locuia, ar fi lovit-o, violat-o si i-ar fi furat telefonul mobil.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.