Presedintele i-a conferit vineri Ordinul "Serviciul credincios" in grad de cavaler lui Lala Gheorghe Dumitru, cel care a murit incercand sa-l prinda pe atacatorul din Brasov.

Presedintele a semnat vineri decretul privind conferirea post-mortem a Ordinului National „Serviciul Credincios” in grad de Cavaler lui Lala P. Gheorghe Dumitru, relateaza NewsIn.

Seful statului a conferit decoratia in „semn de recunostinta si apreciere pentru spiritul civic si curajul de care a dat dovada in incercarea de a prinde, cu pretul vietii, un infractor deosebit de periculos”, joi, 29 ianuarie a.c., la Brasov, in timpul unui atac armat.

Gheorghe Dumitru Lala a incercat imobilizarea criminalului de la casa de schimb din Brasov, dar a fost impuscat mortal, dupa toate probabilitatile de catre atacator.

Purtatorul de cuvant al politiei brasovene a anuntat, vineri, ca Politia intentioneaza sa recompenseze spiritul civic al celui ucis in incercarea de a-l prinde pe criminal. Potrivit oficialului brasovean, Lala Gheorghe Dumitru este un absolvent al Facultatii de Mecanica. "Era ofiter in rezerva, deci nu a lucrat in structurile militare", a precizat Naghi.

Joi seara, aproximativ o suta de jandarmi au fost mobilizati pentru cautarea atacatorului de la o casa de schimb din Brasov, unde doi oameni au fost ucisi si unul grav ranit in timpul unui jaf armat. Zona unde s-a petrecut atacul armat de la casa de schimb valutar din Brasov a fost incercuita, iar toate unitatile medicale din Brasov au fost verificate in cautarea agresorului. De asemenea, zona de la poalele Tampei, in care se gasesc mai multe case parasite, precum si padurea au fost rascolite de jandarmi, insa cautarile au ramas fara rezultat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.