Persoanele care au furat armele din unitatea militara de la Ciorogarla au avut timp sa rascoleasca depozitul, deoarece nu au luat prima cutie cu arme care era acolo, au declarat, vineri, pentru NewsIn, surse militare.

Aceleasi surse mai spun ca acest lucru ar putea duce la ipoteza ca cei care au luat armele au cautat prin depozit anumite arme si ca nu le-au luat la intamplare.

Reamintim ca sigiliul unui depozit din Unitatea tehnica militara din Ciorogarla, judetul Ilfov, a fost gasit rupt, miercuri dimineata, conform unor surse din Ministerul Apararii Nationale, cel putin 51 de arme fiind date disparute din depozitul care apartine Aviatiei.

MApN a informat, joi noaptea, printr-un comunicat de presa ca de la Unitatea militara din Ciorogarla s-au furat mai multe arme, fara sa precizeze si numarul acestora si ca s-a constatat , in urma inventarului facut, ca "nu a fost sustrasa nici un fel de munitie".

Imediat dupa producerea evenimentului, ministrul Apararii Nationale, Mihai Stanisoara, a dispus masuri de intarire a pazei si securitatii la toate depozitele de armament si munitie din tara, precum si efectuarea de verificari amanuntite. In urma controalelor desfasurate nu au fost raportate nereguli.

Ancheta la unitatea militara in cauza continua si este desfasurata de catre Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Militar Bucuresti, pentru stabilirea imprejurarilor concrete in care s-au savarsit faptele.

In acelasi timp, la nivelul unitatii, ministrul Stanisoara a ordonat constituirea unei comisii de ancheta, condusa de comandantul unitatii, care va efectua o cercetare administrativa, se mai arata in comunicat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.