Premierul Emil Boc a declarat joi ca salariile bugetarilor si pensiile vor creste cu 5% in 2009, cat reprezinta si rata inflatiei, iar majorarea va avea loc in doua transe: aprilie si octombrie. Primul-ministru a adaugat ca in acest an nu vor fi acordate prime bugetarilor si nu vor fi platite orele suplimentare

Astfel, Emil Boc a anuntat ca pensia sociala minima va fi de 350 de lei, iar la aceasta suma se va ajunge in doua transe.

Premierul Emil Boc a declarat, dupa sedinta de Guvern, ca a decis ca pensia sociala minima sa fie de 350 de lei, suma la care se va ajunge in doua transe, iar persoanele care nu primesc acum acesti bani vor lua de la 1 iunie diferenta pana la 300 de lei, si de la 1 noiembrie vor primi restul de bani, astfel incat sa ajunga la 350 de lei.

Cresterea salariilor profesorilor va depinde de procesul de restructurare si de reforma, a mai adaugat Emil Boc. Potrivit acestuia, toti bugetarii vor avea in 2009 o majorare de 5%, iar salariile profesorilor vor fi majorate cu mai mult doar daca se obtin rezultate ale procesului de reforma si numai prin acordarea unor sporuri bazate de performanta, negociate cu Ministerul Educatiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.