Ziua Internationala a Copilului va fi sarbatorita astazi de cei mai mici dintre bucuresteni in mai multe zone transformate de primarii de sector in "Taram al distractiei". Punctul maxim de atractie il va reprezenta Parcul Obor, unde echipa de fotbal Dinamo va veni la ora 15.00 sa joace fotbal cu copiii, cei mai talentati dintre micuti avand sansa de a primi mingi si tricouri cu insemnele celebrei echipe. Tot sub semnul sportului, Primaria Sectorului 3 si Federatia Romana de Fotbal vor inaugura sase mini-terenuri de fotbal, cu gazon sintetic, fiecare in suprafata de 237 mp.

Revenind la Parcul Obor, pana seara tarziu va avea loc un spectacol-maraton cu jocuri, concursuri si povesti. Primaria Sectorului 2 a pregatit vizionarea unor fragmente din basmele indragite, dar si nenumarate concursuri de desene pe asfalt, fotbal, jocul figurilor geometrice si multe altele, toate rasplatite cu premii si surprize. Copiii si parintii ce-i vor insoti in parcul Obor vor putea urmari si un concert deosebit sustinut de nume sonore ale scenei romanesti: Nicola, Marfar, Etnic, Noni, Razvan Ene, Marius Flavian, New Generation.

In Sectorul 3, Parcul IOR va fi gazda unor ample manifestari organizate intre orele 10.00-16.00. Pe o scena special amenajata, elevii vor fi prezenta momente artistice, dans modern, popular si sportiv, jocuri, concursuri, colaje muzical-coregrafice, demonstratii de aerobic, recitaluri de poezie si muzica, karaoke si parada personajelor de poveste. In acelasi timp, vor avea loc si concursuri sportive (baschet, role, tenis cu piciorul), face-painting si vor fi prezentate numere de circ.

Incepand cu ora 11.30, Jandarmeria Romana va prezenta o demonstratie cu caini. Tot de Ziua Copilului, Teatrul de Revista va prezenta in premiera piesa "Guliver in tara piticilor". Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului a pregatit cadouri pentru toti minorii aflati in sistemul de protectie al Primariei Sectorului 3.

In Sectorul 6, copiii din Centrul de Plasament nr. 5, antrenati de Autoritatea Nationala pentru Protectia Copilului in activitatile organizate sub genericul "Floare de Colt", cinci dintre ei fiind finalisti ai concursurilor de muzica, dans, literatura, matematica si al intrecerilor pe teme sportive. Probele finale s-au desfasurat ieri, iar castigatorii vor fi premiati chiar de ziua lor, in cadrul Galei care va cuprinde in aceasta seara un concert sustinut de trupe consacrate.

Petrecere pe Magheru

Autoritatea Nationala pentru Protectia Drepturilor Copilului (ANPDC) organizeaza astazi o manifestare, intre orele 11.00 - 14.00, ce se va desfasura pe bulevardul Magheru, in perimetrul delimitat de magazinul Eva si Hotelul Lido. Aproximativ 200 de copii vor avea parte de concursuri si cadouri. La realizarea acestui eveniment au colaborat, printre altii, Asociatia Pupaza din Tei, fundatia Step By Step. la ora 17.00, la Sala Palatului, ANPDC organizeaza festivitatea de decernare a premiilor pentru concursul "Floare de colt". Pe scena vor fi invitati castigatorii burselor "Floare de colt" si formatiile Sarmalele Reci, Hara, Hi-Q, Animal X si Sistem.

Ziua Copilului la Muzeul Taranului

Muzeul Taranului Roman organizeaza, intre orele 10:30 si 16:30, o serie de manifestari pentru copiii. Acestia vor putea lua parte la: expozitia "Jucarii traditionale"; animatie muzicala cu "Fanfara de copii Rotaria" din Vaslui; "Jocul de-a ursitoarele"; expozitia "Desene pe sfoara"; "Caloianul copiilor..." - cunoasterea unui vechi ritual taranesc (cu o carticica aferenta); "Greierele si furnica" - teatru de papusi cu muzica; "Desene cu tempera(ment)" - atelier de desenat pe coli de hartie mari, asternute pe trotuar; expozitie cu vanzare de turta dulce si de jucarii taranesti; lansare de carti postale cu imagini de copii si cu obiecte din universul copilariei; lansarea cartii pentru copii "Jocul cu jocurile". Accesul tuturor copiilor in muzeu va fi gratuit, atat pentru vizitare, cat si pentru participare la actiunile programate.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.