Peste 3.500.000 de elevi si prescolari termina, astazi, primul semestru din acest an scolar si intra in vacanta pentru o saptamana, urmand sa revina la scoala pe 9 februarie, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educatiei.

Al doilea semestru se va termina pe 12 iunie, iar in perioada sarbatorilor de Paste, respectiv intre 11 si 20 aprilie, este planificata vacanta de primavara.

Elevii claselor a VIII-a vor trebui sa isi aleaga, in acest semestru, liceul sau scoala profesionala la care vor sa invete mai departe si sa se inscrie la repartizarea computerizata. Pe 1 mai va fi facuta publica oferta de scolarizare in invatamantul postgimnazial, va fi tiparita brosura care cuprinde informatiile despre admitere, iar scolile vor incepe realizarea bazelor de date cu datele personale ale elevilor.

Tot pe 1 mai incepe si inscrierea candidatilor la bacalaureat, care trebuie sa depuna dosarele pana pe 9 mai. Bacalaureatul va avea loc intre 22 iunie si 9 iulie si se va desfasura la fel ca anul trecut, cu publicarea subiectelor la probele scrise pe internet, la data de 1 martie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.