Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) a instituit ieri cod galben in judetele Mehedinti, Gorj, Dolj si Bistrita, unde debitele raurilor Cernovat, Motru, Orlea, Desnatui si Bistrita pot depasi cotele de atentie, pe fondul precipitatiilor mari din ultimele ore.

De asemenea, precipitatiile care au cazut miercuri noapte - izolat au depasit 25 litri pe metru patrat in trei ore - precum si cele prognozate, vor determina cresteri semnificative de debite si niveluri pe raurile din bazinele hidrografice: Jiu (curs superior si afluentii de dreapta), Desnatui si Olt (afluentii de dreapta din judetul Valcea), potrivit comunicatului INHGA.

Hidrologii avertizeaza ca "se impune urmarirea operativa a evolutiei situatiei hidrometeorologice in bazinele hidrografice mentionate".

In prezent, se afla la cotele de inundatii raurile la statiile hidrometrice Motru-Tirmigani, Motru-Brosteni si Cosustea-Corcova din Mehedinti, iar la cotele de atentie raurile la statiile Cernovat-Comoriste, judetul Caras-Severin, Orlea-Celei (Gorj), Cosustea-Sisesti (Mehedinti), Husnita-Strehaia (Mehedinti), Desnatui-Calugarei (Dolj).

In plus, se mentin zapoarele formate anterior pe raurile Bistrita in localitatea Frumosu (judet Neamt), Cormos in localitatea Bradut (judet Covasna) si pe Olt, in localitatea Sfantu Gheorghe (judet Covasna), dar fara efecte hidrologice deosebite.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.