UPDATE: SRI se implica in cazul furtului de armament de la depozitul din Ciorogarla. Toate structurile operative si informative ale MAI au declarat starea de alerta de gradul I inca de miercuri seara, din cauza disparitiei a cel putin 50 de arme de la Unitatea Militara Ciorogarla.

Serviciul Roman de Informatii (SRI) coopereaza cu institutiile implicate in rezolvarea cazului furtului de arme de la depozitul militar din Ciorogarla, a declarat, joi, pentru NewsIn, seful Biroului de presa al Serviciului, Sorin Sava. "SRI intreprinde masuri specifice pentru rezolvarea situatiei in cooperare cu institutiile implicate in acest caz, conform competentelor legale si in limita protocoalelor de cooperare interinstitutionale stabilite".

Procurorii militari au dispus inceperea urmaririi penale "in rem" - fara sa aiba inca vinovati - in cazul furtului de arme de la Ciorogala sub aspectul savarsirii de furt calificat, nerespectarea regimului armelor si munitiilor si calcare de consemn, conform unui comunicat al Parchetului General.

Persoanele care au furat armele din depozitul militar din Ciorogarla au intrat in incinta dupa ce au rupt sigiliul si au spart lacatele, pe care le-au pus inapoi astfel incat sa nu se observe la un control de rutina, ultima verificare facandu-se vinerea trecuta, conform unor surse din politie, citate de NewsIn.

Miercuri noaptea, s-au organizat filtre de politie in toate judetele din jurul capitalei, au declarat pentru NewsIn surse din politie. Pe langa aceste filtre, in toate garile, autogarile si aeroporturile din Bucuresti si din zonele limitrofe s-au luat masuri sporite de siguranta.

Surse militare au anuntat astazi ca cel putin 50 de arme au disparut din depozitul Unitatii Militate Ciorogarla, ce apartine Aviatiei. Printre armele disparute se afla o mitraliera cu afet, mai multe pistoale-mitraliera si pistoale-mitraliera cu pat rabatabil.

Reamintim ca sigiliul unui depozit din Unitatea tehnica militara din Ciorogarla, judetul Ilfov, a fost gasit rupt, miercuri dimineata, conform unor surse din Ministerul Apararii Nationale.

Inca de miercuri seara, anchetatorii numara armamentul bucata cu bucata, pentru a se stabili daca a disparut vreo arma sau munitie, mai spun sursele.

Procurorii nu au putut inca determina ora spargerii depozitului, in care se afla armament de infanterie.
Angajatii Unitatii militare din Ciorogarla, judetul Ilfov, unde a fost gasit rupt sigiliul unui depozit cu arme, vor fi audiati de procurori, conform unor surse militare. Aceeasi masura se va lua si in cazul fostilor angajati ai unitatii, mai spun aceleasi surse.

Pana acum, exista suficiente elemente care confirma disparitia unor arme si a munitiei aferente.
Toata unitatea militara este controlata de anchetatori, cercetarile continuand si la aceasta ora.

Regulile militare presupun ca intrarea intr-o unitate militara se poate face numai pe baza de legitimatie sau permis de acces.

In ultimii ani, au existat cel putin doua cazuri de sustragere de armament. De la o unitate militara din Bucuresti a disparut armament folosit, ulterior, in atentatul de la Liceul Jean Monnet, in 2002.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.