Ministerul Mediului a transmis, joi, o atentionare de cod galben catre prefecturile din 17 judete si municipiul Bucuresti, unde meteorologii prognozeaza ninsori si vant puternic incepand de joi seara pana sambata noaptea.

"In intervalul 29 ianuarie, ora 22.00, si 31 ianuarie, ora 02.00, in judetele din estul si sud-estul tarii (Bacau, Buzau, Braila, Botosani, Calarasi, Constanta, Galati, Giurgiu, Ialomita, Iasi, Ilfov, Neamt, Prahova, Suceava, Tulcea, Vaslui, Vrancea) va ninge, iar vantul va prezenta intensificari de pana la 60 - 70 km/h, viscolind ninsoarea", se arata in comunicatul ministerului, care preia datele ANM.

Fenomenele se vor manifesta, in noaptea de joi spre vineri, mai ales in Moldova si in zona Carpatilor Orientali, iar in cursul zilei de vineri si in noaptea de vineri spre sambata, in special in Dobrogea, sudul Moldovei si jumatatea estica a Munteniei. In plus, local in vestul Munteniei, estul Transilvaniei si in zonele montane aferente, ninsorile vor fi insemnate cantitativ, dar vantul va fi in general moderat.

Potrivit Realitatea, atentionarea meteo de vant puternic si ninsori vizeaza si Capitala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.