Si noua conducere a Ministerului Muncii sustine ca indemnizatia de crestere este un drept al parintelui, nu al copilului, dar ca legea ar putea fi modificata.
Actuala legislatie prevede ca, “indiferent de numarul copiilor rezultati la o nastere, se acorda o singura indemnizatie”, ceea ce inseamna ca parintii care au mai mult de un copil vor primi aceeasi suma, indiferent de numarul lor. Acesta a fost raspunsul dat de Mariana Nedelcu, secretarul de stat pe afaceri sociale din Ministerul Muncii, in urma cererii de modificare a legii adresate de Ionela Danciu, mama tripletilor care a dat statul in judecata pentru a primi indemnizatia de crestere a copilului pentru fiecare dintre ei. Insa, secretarul de stat nu exclude varianta modificarii actualei legislatii, fapt prevazut si in programul de guvernare.

Oficialul a explicat, intr-o nota transmisa public, ca ordonanta in vigoare prevede “acordarea indemnizatiei pentru nastere, si nu pentru fiecare copil rezultat in urma unei singure nasteri”. Concediul si indemnizatia lunara, precum si stimulentul lunar se cuvin pentru fiecare dintre primele trei nasteri sau, dupa caz, pentru primii trei copii adoptati, luati in plasament sau in plasament in regim de urgenta ori incredintati in vederea adoptiei, se arata in actul normativ.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.