Comisia juridica a Senatului a stabilit miercuri acordarea cetateniei romane pentru situatia in care solicitantul investeste in Romania sume care depasesc un milion de euro, reducand astfel suma de cinci milioane propusa de Guvernul Tariceanu.
Conform legislatiei in vigoare, cetatenia romana se poate acorda, la cerere, persoanei fara cetatenie sau cetateanului strain, daca s-a nascut si domiciliaza, la data cererii, pe teritoriul Romaniei sau, desi nu s-a nascut pe acest teritoriu, domiciliaza in conditiile legii pe teritoriul statului roman de cel putin 8 ani sau, in cazul in care este casatorit si convietuieste cu un cetatean roman, de cel putin 5 ani de la data casatoriei.

Ordonanta de urgenta a Guvernului Tariceanu a mentionat ca aceste termene pot fi reduse pana la jumatate in cazul in care solicitantul este o personalitate recunoscuta pe plan international, este cetatean al unui stat membru UE, a dobandit statut de refugiat potrivit prevederilor legale in vigoare ori a investit in Romania sume care depasesc 5.000.000 euro. Senatorii juristi au redus aceasta valoare la 1.000.000 de euro.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.