Si ea (fiara) ii sileste pe toti, pe cei mici si pe cei mari, si pe cei bogati si pe cei saraci, si pe cei slobozi si pe cei robi, ca sa-si puna semn pe mana lor cea dreapta sau pe frunte. Incat nimeni sa nu poata cumpara sau vinde decat numai cel ce are semnul, adica numele fiarei, sau numarul numelui fiarei. (Apocalipsa, 13:16-17).
Biserica Ortodoxa Romana a solicitat Directiei Pasapoarte sa spuna in ce masura datele cuprinse in viitoarele documente de calatorie in strainatate nu aduc atingere libertatii si demnitatii persoanelor. Pornind de la cuvantul parintelui Iustin Parvu, de la Manastirea "Petru Voda" din Neamt, teologi respectabili invoca folosirea Numarului Fiarei intr-un "plan demonic" ce ar duce la dictatura globala.

Centrul National Unic de Personalizare a Pasapoartelor Electronice a inceput sa produca noile tipuri de pasapoarte la inceputul acestui an. Incepand cu 31 decembrie 2008, Romania poate emite pasapoarte electronice in conformitate cu Regulamentul nr. 2252/2004 al CE, privind standardele pentru elementele de securitate si elementele biometrice integrate in pasapoarte si in documente de calatorie emise de statele membre. Conform OUG nr. 94/2008, personalizarea pasapoartelor electronice se realizeaza de catre CNUPPE, care functioneaza in structura Directiei Generale de Pasapoarte a MAI. Initiativa a generat numeroase proteste si controverse, pornindu-se in special de la conotatii religioase cu trimitere la pasaje biblice vechi de doua milenii, care fac o conexiune intre temutul "numar al Fiarei", 666, si masuri luate la scara planetara pentru inrobirea totala a fiintei umane. "Patriarhia Romana a solicitat Directiei Pasapoarte din cadrul MAI lamu­riri privitoare la pasapoartele biometrice si in ce masura datele cuprinse in acestea nu aduc atingere libertatii si demnitatii persoanelor", a comunicat, ieri, Biserica Ortodoxa.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.