1.500 de someri mureseni vor participa la cursurile de formare profesionala. Cursurile de calificare profesionala organizate de agentie sunt gratuite.
Din cei 11.607 de someri inregistrati la finele anului trecut la nivelul judetului Mures, doar 1.500 vor fi cuprinsi anul acesta in planurile de formare profesionala. Acesti 1.500 de someri vor beneficia de cursuri de calificare organizate de Agentia Judeteana de Ocupare Fortei de Munca pentru a putea apoi sa-si gaseasca un loc de munca.

„Procentul de 12% , cat reprezinta cei 1.500 de someri care vor participa la aceste cursuri de recalificare este bun, iar cifra provine din sondarea cererii existente pe piata fortei de munca si este aprobata de ANOFM. Pentru somerii care nu sunt cuprinsi in aceste cursuri, AJOFM organizeaza burse ale locurilor de munca si ofera subventii pentru administratorii societatilor care-i angajeaza”, a precizat Reghina Farcas, director executiv AJOFM Mures.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.