Tinerii cercetatori romani pot beneficia, incepand din 2009, de trei burse la Woodrow Wilson International Center for Scholars in Washington, in valoare de aproape 17.000 de dolari fiecare, in cadrul unui program initiat de Institutul Cultural Roman (ICR).
Programul de Burse de Cercetare pe Termen Scurt, initiat de ICR si Woodrow Wilson International Center for Scholars, cuprinde anual trei burse pentru activitati de cercetare avansata, care se adreseaza cercetatorilor romani din mediul universitar, doctori sau doctoranzi. Domeniile vizate sunt istoria, dreptul, stiintele politice si administrative, relatiile internationale, jurnalismul si stiintele economice.

Candidatii trebuie sa fie implicati deja in proiecte de cercetare legate de prioritatile actuale ale Romaniei sau de trecutul recent al acesteia.

Bursele sunt acordate pentru o perioada de patru luni, intre lunile ianuarie-mai, mai-august si septembrie-decembrie.

Cei trei cercetatori selectati anul acesta sunt Cristian Mihai Vasile (cercetator la Institutul de istorie “Nicolae Iorga” al Academiei Romane), Mihai Neamtu (cercetator in domeniile teologiei politice si fenomenologiei religiei si eticii) si Bogdan Lucian Jora (cercetator la Institutul de Stiinte Politice Si Relatii Internationale al Academiei Romane).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.