In timp ce majoritatea romanilor munceste din greu pentru cateva sute de lei, doi cercetatori de la Institutul de Filologie Romana "A. Philippide" din Copou castiga lunar cate 3.000 de lei fara nici macar sa calce pragul institutiei.
Acest lucru se intampla de peste zece ani, relateaza Ziarul de Iasi. In plus, cineva are grija sa semneze in locul lor condica de prezenta de la Institut.

Angajati la stat, Ion Nuta si Horia Birleanu sunt doi romani norocosi. Salariile lor sunt de aproximativ 3.000 de lei, in conditiile in care nici nu trebuie sa treaca pe la serviciu. Amandoi lucreaza cu jumatate de norma la un proiect al Academiei, si, potrivit presedintelui Institutului, cercetatorul Dan Manuca, cat timp cei doi isi fac treaba, prezenta nu este obligatorie. "Atat Nuta, cat si Birleanu lucreaza la un proiect fundamental al Academiei: Noul Atlas Lingvistic Roman Moldova si Bucovina. Fiecare dintre ei are partea lui de cercetare. Asa ca ei isi fac treaba chiar daca nu sunt prezenti zilnic aici. La urma urmei, prezenta nici nu este obligatorie, atat timp cat isi fac treaba", a declarat Dan Manuca.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.