Mezzo-soprana Viorica Cortez va interpreta rolul Dumnezeu pe 1 februarie, in premiera mondiala a operei "Affaire Etrangere" - creatie a compozitorului Valentin Villenave, in varsta de numai 25 de ani, anunta reprezentantii Operei de Comedie din Montpellier.
Dirijorul spectacolului este Samuel Jean, iar regia artistica este semnata de Richard Mittou. Premiera va fi urmata de alte doua spectacole, programate pe 3 si, respectiv, 5 februarie.

"Am stat de vorba mult cu Villenave. Este un pianist de geniu, m-am aplecat mult asupra partiturii, ca sa o descifrez. Pentru mine este un rol nou si vreau sa il onorez. Nu e o rugaciune, ci o opera comica, dar deloc usoara. Incep rolul raspunzand la o cerere. Cineva il invoca pe Dumnezeu si eu ii raspund: <<Iata-ma!>>", spune Cortez despre compozitorul operei in care a fost distribuita.

Viorica Cortez, nascuta in 1935 la Bucium, judetul Iasi, a fost eleva a sopranei Arta Florescu. Si-a inceput cariera muzicala la mijlocul anilor '60, dupa absolvirea Conservatorului. In perioada anilor '70-'80, a fost una dintre cele mai solicitate artiste in rolul operei "Carmen", figurand si in prezent pe afisele marilor productii muzicale internationale. S-a remarcat si ca pedagog, printre elevele sale numarandu-se artistele Eugenia Moldoveanu, Leontina Vaduva si Angela Gheorghiu. In cariera sa, Cortez a cantat alaturi de cei mai importanti solisti ai lumii, printre care Placido Domingo si Montserrat Caballe. La inceputul anilor '90, a revenit pe scena romaneasca dupa 20 de ani de exil, in operele "Carmen", la Iasi, in 1991, si in "Il Trovatore", la Opera Nationala din Bucuresti, in 1992.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.