Un copil in varsta de noua ani a murit, duminica seara, in curtea gradinitei nr. 22 din municipiul Drobeta Turnu Severin, strivit de o poarta metalica de 300 de kilograme care era rezemata de gardul imprejmuitor si nu era asigurata

Dan Otet se juca in curtea gradinitei impreuna cu mai multi copii din cartier si, din primele cercetari, se pare ca a incercat sa se urce pe poarta, moment in care aceasta a cazut peste el. Copilul a murit in foarte scurt timp, din cauza multiplelor traumatisme craniene, transmite corespondentul NewsIn.

Inca de la primele ore ale diminetii, o echipa mixta - formata din inspectorul general scolar Daniela Ghimes, politisti, primarul municipiului si reprezentantii firmei care efectueaza lucrari de reabilitare a cladirii - a sosit la fata locului si a inceput o ancheta. Deocamdata nu se stie de ce poarta statea rezemata de gard si era neasigurata, dar inspectorul Daniela Ghimes spune ca obligatia asigurarii acesteia era in sarcina gradinitei.

"Poarta despartea cresa de gradinita, dar fusese luata pentru ca muncitorii sa-si monteze schelele pe exterior. Directoarea gradinitei, Elena Cioraca, a legat poarta cu lanturi si lacate de gardul pe care era rezemata, dar acestea au fost furate de hotii de fier vechi. De altfel, hotii au furat si portiuni din gard, precum si bara de batut covoarele. Am declansat o ancheta interna, este regretabil ca a murit un copil, dar cred ca a fost si ceasul rau”, a declarat inspectorul scolar general Daniela Ghimes.
Tatal copilului, Dumitru Otet, a declarat ca va face o plangere impotriva conducerii gradinitei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.