Romania nu exporta doar femei pe piata prostitutiei din Occident. Un fenomen mai putin cunoscut la noi, dar monitorizat in strainatate de cativa ani, este cel al baietilor romani care ajung in marile orase europene si fac sex, contra cost, cu barbati homosexuali.

Astfel reusesc sa supravietuiasca in Milano, Roma sau Paris tineri care au plecat de acasa ademeniti de mirajul Occidentului, dar au ajuns foarte repede sa moara de foame. Reporterii "Romaniei libere" au facut o investigatie incognito printre baietii care se prostitueaza pe strazile din Paris si Milano. Unul dintre tinerii abordati in Gara de Nord din Paris era atat de disperat incat ar fi fost dispus sa se prostitueze si fara sa primeasca bani.

"Uneori ajung intr-o situatie atat de proasta incat se multumesc chiar si cu o masa calda", explica Antoaneta Popescu, care lucreaza pentru "Hors la Rue", o asociatie franceza ce se ocupa cu ajutorarea tinerilor din Romania care traiesc pe strazi. In capitala Frantei, "micutii romani", cum li se spune, sunt foarte cunoscuti pe piata sexului. Aceeasi situatie este si in Italia. Organizatiile umanitare pentru tineri din cele doua tari au in evidenta zeci de tineri din Romania care se prostitueaza, dar spun ca in realitate numarul acestora este mult mai mare.

Parisul e un oras agitat la miezul noptii. Dupa o zi de alergat prin muzee, turistii cauta acum altfel de distractii. La cinematografele porno din Place Pigalle, dar si la Sexodrom incepe cu adevarat nebunia. Iar in Moulin Rouge, spectacolul tocmai s-a incins.

La marginea de est a Parisului, padurea se transforma. In timpul zilei, Bois du Boulogne este un loc de plimbare si picnic. Zeci de oameni alearga sau se joaca cu copii si caini. E o zona linistita. Doar prezervativele aruncate din loc in loc anunta ca linistea e temporara. Noaptea, pe trotuarele din fata restaurantelor de lux luminate excesiv sau adanc in padure, isi fac aparitia travestiti din Brazilia ori Chile, prostituate din Europa de Est care asteapta clienti generosi si traficanti de droguri algerieni. In toata aceasta "fauna", noi cautam o singura specie: baietii romani care se vand oricarui barbat cu fantezii homosexuale dispus sa plateasca 50 de euro pe ora. In prima noastra noapte in padure, cerem lamuriri unui travestit blond, imbracat in intregime in negru, cu sanii mari scosi la vedere.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.