In doar doua zile, politistii bucuresteni au intocmit 21 de dosare penale, au retinut 54 de permise de conducere si au dat sute de amenzi, in urma unui control in traficul de pe strazile Capitalei, informeaza NewsIn.

Actiunea politistilor, de vineri si sambata, a avut drept scop prevenirea accidentelor de circulatie si pietonale, depistarea hotilor de si din masini, a persoanelor care circula cu autoturisme cu numere false de inmatriculare, sub influenta bauturilor alcoolice sau fara a avea permis de conducere.

Astfel, in urma controalelor, au fost aplicate 515 sanctiuni, cele mai multe pentru viteza (230 de situatii) si pentru nefolosirea centurii de siguranta (157 de cazuri), informeaza comunicatul.

De asemenea, 26 de soferi care au fost prinsi conducand in stare de ebrietate au ramas fara permis, aceeasi masura fiind luata si in cazul altor 17 conducatori auto care au fost surprinsi trecand pe culoarea rosie a semaforului.

Politistii au intocmit 21 de dosare penale, cele mai multe pentru conducerea masinii de catre soferi care aveau o alcoolemie mai mare de 0,8 g pe litru, alcool pur in sange, sau pentru refuzul de recoltare a probelor biologice in vederea stabilirii alcoolemiei. "Alte persoane s-au ales cu dosar penal pentru ca nu aveau permise de conducere, pentru ca le aveau deja suspendate sau pentru ca au condus pe drumurile publice o masina neinmatriculata ori cu numere false de inmatriculare. In aceste cazuri, au fost retrase 18 certificate de inmatriculare", mentioneaza, in comunicatul de presa, Politia Capitalei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.