Un sudanez refugiat la Centrul de Tranzit din Timisoara a murit, vineri, in urma unui stop cardiac, dupa ce a fost internat pentru mai multe saptamani la Spitalul de Boli Infectioase "Victor Babes” cu afectiuni pulmonare si diabet, transmite corespondentul NewsIn.

"A venit la noi in centru in 17 decembrie si in 24 decembrie a fost internat cu afectiuni pulmonare si diabet. In 23 ianuarie a facut stop cardiac si a murit. Domnul avea 52 de ani si venea din Sudan. Mai multe familii au venit la noi in centru atunci (n.r, 17 decembrie), dupa ce au stat in Irak pentru mai mult timp. De la noi, urmau sa fie trimisi in SUA”, a declarat sambata corespondentului NewsIn, directorul Centrului de Refugiati de la Timisoara, Constantin Daminescu.

Potrivit sursei citate, se pare ca barbatul nu avea familie.

Aproape o suta de refugiati sudanezi au ajuns la Centrul de Tranzit in Regim de Urgenta din Timisoara in luna decembrie 2008. Majoritatea sunt originari din Darfur, iar, dupa ce au parasit tabara improvizata din desertul irakian, au fost cazati la Timisoara, in cadrul unui program de reinstalare. Refugiatii au fugit din Sudan la sfarsitul anilor 1980.

Centrul de la Timisoara, inaugurat in vara anului 2008, este singurul din Europa care functioneaza in regim de urgenta si ofera gazduire refugiatilor pe o perioada de sase luni. In acest timp, autoritatile le proceseaza actele si se gasesc solutii pentru relocarea lor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.