Romanii sunt foarte activi cand vine vorba sa trimita petitii la Parlamentul European, deoarece prefera sa isi transmita nemultumirile institutiei europene decat institutiilor din tara.

“Romanii sunt cei mai activi la trimis petitii la PE, mai ales cand este vorba de cazuri concrete, precum problema taxei auto din decembrie”, a declarat Victor Bostinaru, europarlamentar PSD, membru in Comisia de Petitii, la o conferinta de presa. Bostinaru a prezentat bilantul activitatii sale din Parlamentul European pentru sesiunea parlamentara europeana din toamna anului 2008. Acesta a precizat ca momentan pregateste redactarea unui proiect despre dialogul intre cetateni si institutiile Uniunii Europene, in vederea consolidarii relatiei dintre ei si Parlamentul European.

Bostinaru a adus in discutie problema numarului mare de petitii ale romanilor trimise PE in contextul “nervozitatii ridicate” a Comisiei pentru Petitii si a celei pentru taxe din cauza deciziei luate de Guvernul Romaniei in decembrie privind taxa auto, fara sa ceara parerea Comisiei Europene.

Europarlamentarul a mai vorbit si despre nevoia traseelor alternative pentru aprovizionarea cu gaz a Europei. “Europa nu trebuie sa fie victima unui singur furnizor si a unei singure tari de tranzit. Ceea ce a lipsit lui Nabucco a fost dorinta politica, nu daca este fezabil sau nu”, a comentat Bostinaru. El a adaugat ca impreuna cu Adrian Severin, europarlamentar PSD vor sustine in continuare proiectul Nabucco, care ar trebui sa fie o prioritate pentru Europa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.