Trei elevi de la Scoala generala din satul gorjean Moi, comuna Balteni, au fost dusi de urgenta, vineri, la Spitalul Judetean din Targu-Jiu, dupa ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon in timp ce se aflau la scoala, la ora de sport, transmite corespondentul NewsIn.

Cei trei elevi, de 11, 12 si, respectiv 13 ani, aveau inspectie la ora de sport si se aflau in sala impreuna cu mai multi colegi. La un moment dat, unul dintre ei a lesinat si, in scurt timp, li s-a facut rau si celorlalti doi copii. Profesorul de sport a chemat ambulanta, care i-a transportat pe elevi la Spitalul Judetean din Targu-Jiu.

Potrivit medicului Voichita Puiu Craciun, de la Unitatea de Primiri Urgente, cei trei elevi s-au intoxicat cu monoxid de carbon provenit de la o soba din sala de curs. "Unul dintre ei a fost adus in stare de inconstienta. El a fost mai grav, dar a primit tratament si si-a revenit", a spus medicul, precizand ca elevii sunt in afara oricarui pericol.

Primarul comunei Balteni, Vasile Vladuleanu, a declarat ca a cerut efectuarea unei anchete si a solicitat reprezentantilor Distrigaz sa verifice instalatia de gaze de la scoala. "Este posibil sa fi fost o scurgere de gaze, i-am chemat pe cei de la gaze sa verifice. Copiii sunt la spital si sunt bine acum. Aveau ora deschisa la sport, aveau inspectie. Unul dintre ei era scutit medical si statea pe banca. Probabil din cauza ca a stat langa soba el a fost cel mai afectat“, a spus primarul.

Cristina Parcalaboiu, mama elevului care s-a aflat in stare de inconstienta, sustine ca fiul ei a mai avut astfel de probleme, in luna decembrie a anului trecut, cand a ajuns la spital din cauza unei intoxicatii cu monoxid de carbon. "Madalin are 12 ani si este elev in clasa a V-a la Scoala Generala Moi. Baiatul meu nu face sport pentru ca are scutire, dar era in sala, langa soba. De aceea el a fost cel mai afectat. Nu este prima data cand se intoxica, in decembrie a fost la fel. Bine ca nu s-a intamplat si mai rau de atat", a spus femeia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.