Ministerul Mediului atentioneaza ca in urmatoarea perioada se pot produce inundatii, datorita temperaturilor ridicate inregistrate in aceasta perioada a anului. Judetele vizate de posibile “dezastre” naturale sunt: Bistrita-Nasaud, Alba, Harghita, Maramures si Mures.

Centrul Operativ pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului Mediului informeaza ca, urmare a cresterii semnificative a temperaturii dar si ca urmare a ruperii, dislocarii si deplasarii podurilor de gheata pe unele sectoare de rau din nord-vestul si centrul tarii, s-au produs curgeri de sloiuri si formarea de aglomerari de gheturi care au avut ca efect blocarea albiilor, cresterea artificiala a nivelurilor cu posibila atingere a cotelor de atentie precum si revarsarea locala a apei.

Totodata Ministerului Mediului a transmis atentionarea asupra fenomenelor periculoase inregistrate si a prognozei pe urmatorul interval la sistemele de gospodarirea apelor din zonele posibil a fi afectate de fenomenele periculoase, respectiv la prefecturile judetelor Bistrita-Nasaud, Alba, Harghita, Maramures si Mures, precum si la dispeceratul Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta.

De asemenea, in intervalul 24-25.01.2009, se atentioneaza ca, urmare a temperaturilor ridicate, inregistrate in aceasta perioada, dar si a celor prognozate si a existentei podurilor de gheata si a zapoarelor pe raurile din bazinele: Iza, Somes superior, Mures superior si Aries, este posibila dislocarea, ruperea acestora si formarea de aglomerari de gheturi (sloiuri) pe unele sectoare de rau, unde este posibila cresterea artificiala de niveluri, atingandu-se cotelor de atentie si chiar revarsarea locala a apei din albiile raurilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.