Sindicalistii de la "Romania Film" au incetat greva foamei, dupa ce ministrul Theodor Paleologu a semnat, joi seara, protocolul prin care a fost schimbata componenta Consiliului de Administratiei a RADEF, au declarat reprezentantii Ministerului Culturii

"Semnarea acestui protocol reprezinta un prim pas pentru rezolvarea situatiei de la RADEF", a spus ministrul Paleologu.

In protocol se mai precizeaza ca noul Consiliu de Administratie va trebui sa o repuna in functie pe Maria Bikfalvi, iar Ministerul Culturii, Cultelor si Patrimoniului National va dispune prin ordin efectuarea unui audit financiar la RADEF "Romania Film" de catre comisia numita in acest sens, in termen de 10 zile de la semnarea protocolului.

"Cu toate ca s-a incheiat protestul, eu am sa mai fac o sesizare impotriva domnului Meca, pentru ca a mai infiintat un post de director de cinematografe pe Bucuresti, fara a consulta comitetul director sau Consiliul de Administratie. La RADEF, dansul e jupanul", a declarat astazi pentru NewsIn presedinta Sindicatului Liber "Romania Film", Maria Bikfalvi.

Conflictul a inceput cand sindicalistii s-au dus, pe 15 ianuarie, la Ministerul Culturii, pentru a reclama activitatea directorului RADEF. La doua ore dupa ce au facut reclamatia, Maria Bikfalvi a fost demisa din functia de administrator al cinematografului bucurestean "Corso".

"Ni se spune ca nu sunt bani pentru intretinerea elementara a cinematografelor, cum ar fi inlocuirea unui geam spart, insa conducerea RADEF beneficiaza de foarte multe deplasari in strainatate, sub diferite motive", a precizat vicepresedintele sindicatului, Constantin Curelea.

Directorul RADEF, Maxim Meca, a negat acuzatiile reprezentantilor Sindicatului Liber Romania Film.

"Toate deplasarile pe care le-am efectuat, in tara si strainatate, au fost intemeiate, iar despre demiterea doamnei Bikfalvi din functia de administrator al cinematografului Corso pot spune ca aceasta a venit ca urmare a unei decizii a Consiliului de Administratie a Regiei, prin care s-a urmarit finantarea unui singur post de administrator de cinematografe, in fiecare oras", a declarat
directorul regiei.

Protestatarii au anuntat, marti, ca nu renunta la greva foamei, chiar daca in urma discutiilor cu reprezentantii Ministerului Culturii s-a hotarat efectuarea unui audit la Regia Autonoma de Distributie si Exploatare a Filmelor (RADEF), pentru verificarea activitatii directorului Maxim Meca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.