Junior Achievement Romania anunta lansarea JA Business Ethics Essay Competition, o competitie internationala realizata de catre Junior Achievement Worldwide in parteneriat cu Deloitte si John Templeton Foundation.

Competitia este deschisa tuturor participantilor la programul "Etica in afaceri", in anul scolar 2008/2009, pe care ii invita sa demonstreze, printr-un scurt eseu, abilitatile lor de a promova un comportament etic in comunitatea si grupurile in care traiesc.

Cei interesati trebuie sa inscrie eseurile pe portalul international al competitiei de eseuri "Etica in afaceri" pana pe 15 aprilie 2009.

Premiile pentru anul academic 2008-2009 sunt urmatoarele:

  • 30 premii a cate 50 USD pentru participantiii care vor obtine un scor minim de 60 puncte (50% din totalul de puncte) sau mai mult, dupa prima etapa a jurizarii.
  • 18 premii a cate 250 USD pentru participantii care vor realiza un scor minim de 72 puncte (60% din totalul de puncte) sau mai mult, dupa a doua etapa a jurizarii.
  • 3 burse in valoare de 3.000 USD pentru primul loc, 2.000 USD pentru al doilea loc, si 1.000 USD pentru locul al treilea dupa cea de a treia etapa a jurizarii.

Programul Etica in afaceri prezinta elevilor atat importanta valorilor personale, cat si pe cea a valorilor universale in dezvoltarea unui caracter puternic si demn necesar in etica afacerilor. Programul este gandit astfel incat sa ofere elevilor posibilitatea de a interactiona, de a discuta si a analiza dileme etice, si de a-si largi perspectiva asupra eticii prin intelegerea aspectelor multiculturale.

56 de profesori, 2164 elevi din 38 de localitati din Romania s-au inscris in acest program in acest prim semestru, urmand ca pana la sfarsitul anului numarul acestora sa creasca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.