In satul aradean Galsa a avut loc o crima urmata, de doua sinucideri. Tragediile s-au intamplat din sapte in sapte zile.

Localnicii au ajuns sa se intrebe ce se va intampla saptamana viitoare. Localnicii din Galsa se pregatesc de a treia inmormantare din ultimele trei saptamani. Oamenilor nu le vine sa creada ca peste satul lor s-au abatut dintr-o data atatea nenorociri.

A doua zi dupa Boboteaza, pe 7 ianuarie, Nicolae Mot (53 ani) a fost gasit injunghiat, gol de la brau in jos, intr-una din camerele locuintei sale. El fusese ucis cu o zi inainte, pe 6 ianuarie. Omul era cunoscut ca suferind de epilepsie, iar anchetatorii au presupus initial ca s-a automutilat, pana in momentul in care au gasit in casa un cutit plin de sange. Victima era saraca, iar in portofelul sau erau 83 de lei si pe o masa, alti 50 de lei, deci jaful este exclus.

Vecinii povestesc ca Nicolae Mot a murit dupa ce casa i-a fost sfintita de preot. „A venit baiatul care ne aduce laptele. Si mi-a spus ca Laia nu i-a deschis usa. A pus o piatra la poarta, semn ca i-a lasat laptele, si a plecat. Eu am iesit si a doua, si a treia zi la strada. Piatra era nemiscata. Atunci am zis catre vecine ca eu nu stiu ce-i cu Laia, ca n-o mai iesit din casa de trei zile”, spune, socata, Rozalia Maruster, vecina victimei.

Femeia a crezut ca Nicolae Mot e bolnav si s-a dus sa vada ce-i cu el. S-a intalnit nas in nas cu Ioan Doru Bej, un alt vecin de pe o strada apropiata, care i-a spus ca usile sunt incuiate si nu-i nimeni inauntru. Totusi, nana Rozalia, cum i se spune in sat, a insistat sa intre si asa l-a gasit pe Laia mort.

Suspectul principal s-a spanzurat

Nici nu s-au stins bine ecourile primei crime din ultimii 40 de ani de la Galsa ca vestea unei noi tragedii a lovit ca un trasnet. Exact la o saptamana de la crima, vecinul lui Nicolae Mot, principalul suspect in cazul uciderii acestuia, Viorel Harja (43 ani), a fost gasit spanzurat de o grinda in camera in care obisnuia sa doarma. Barbatul a ales sa termine cu viata exact in ziua in care era asteptat la politie pentru a fi audiat in cazul mortii vecinului sau.

Din spusele apropiatilor, Viorel nu a suportat presiunea anchetei. Aproape toti vecinii stiau de certurile zilnice dintre el si barbatul ucis, majoritatea acestora erau din cauza gainilor sau a gradinii. „Lumea spune ca s-a spanzurat de rusine. Nu a putut sa suporte ca il vorbeste lumea de rau. Pentru el, cinstea era foarte importanta”, a spus o alta vecina a spanzuratului.

Viorel a lasat un bilet de adio in care a precizat ca nu este vinovat de moartea vecinului si ca nu poate suporta rusinea ca este anchetat de politisti.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.