Marinarul roman care fusese rapit miercuri in sudul Nigeriei, cuprins de violente, a fost pus in libertate joi, a anuntat un purtator de cuvant al armatei nigeriene

Conditiile eliberarii romanului nu sunt cunoscute, relateaza NewsIn, citand AFP.

Locotenent-colonelul Musa Sagir, purtator de cuvant al fortei comune a politiei si armatei ce opereaza in Delta Nigerului nu a fost in masura sa dea mai multe detalii despre aceasta eliberare.

Marinarul roman, a carui identitate nu este cunoscuta, a fost rapit miercuri de pe petrolierul MT Meredith intr-un atac comis de barbati inarmati aflati la bordul unor operatiuni rapide.

Principala grupare inarmata din sudul Nigeriei, Miscarea pentru Emancipare din Delta Nigerului (MEND), anuntase ca atacul a fost comis de o "grupare afiliata", fara a preciza care anume.

MEND daduse asigurari ca este "in contact" cu aceasta grupare si ca va "face in asa fel incat barbatul sa fie eliberat teafar si nevatamat, cat mai curand posibil".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.