Aerul curat creste durata medie de viata, cu sapte luni la fiecare scadere cu 10 micrograme a cantitatii de particule poluante dintr-un metru cub de aer, potrivit unui studiu al cercetatorilor americani de la Universitatea Brighman

Cercetatorii au examinat schimbarile duratei medii de viata din 51 de metropole americane, comparandu-le cu cifrele care arata modificarile calitatii aerului din 1980 pana in 1990.

Dupa ce au exclus fumatul, factorii socioeconomici si alte variabile, cercetatorii au concluzionat ca fiecare scadere cu 10 micrograme a cantitatii de particule poluante dintr-un metru cub de aer este asociata cu o crestere de cel putin sapte luni a duratei de viata, informeaza cotidianul american New York Times, citat de NewsIn.

Experimentul cercetatorilor americani demonstreaza ca eforturile de reducere a poluarii aerului sunt cu adevarat importante si ajuta la imbunatatirea calitatii vietii si la cresterea duratei medii de viata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.