Ministerul Culturii nu poate retrage avizul dat pentru construirea unui bloc turn cu 12 etaje, vizavi de Scoala Centrala din Capitala, chiar daca acesta este ilegal, a declarat astazi secretarul general al institutiei, Stefan Nitulescu

"Astazi, in sedinta Comsiei Nationale a Monumentelor Istorice, s-a discutat si despre avizul dat de seful Directiei Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National din minister, Stefan Damian, pentru Planul Urbanistic de Detaliu aferent blocului cu pricina. Nu s-a ajuns, insa, la nicio concluzie. Sigur este ca, odata ce Ministerul Culturii a emis un aviz, acesta nu mai poate fi retras nici macar de emitent. Ilegalitatea unui aviz, oricat de evidenta ar fi, nu poate fi contestata decat in justitie", a spus Nitulescu, transmite NewsIn.

Ministrul Culturii, Theodor Paleologu, s-a aratat deranjat de distrugerea cladirilor vechi din Capitala, pe care o pune pe seama avizelor date de edili, considerate "distrugatoare pentru oras".

In opinia ministrului Culturii, locuitorii din zonele afectate ar trebui sa se mobilizeze si sa impiedice finalizarea noilor constructii.

Societatea civila a facut deja acest lucru, pentru a impiedica lucrarile de construire a blocului cu 12 etaje, vizavi de imobilul vechi de peste 150 de ani al Scolii Centrale si intr-o zona unde cladirile au cel mult trei niveluri.

Astfel, Asociatia Salvati Bucurestiul a inceput procedurile pentru atacarea in contencios administrativ a PUD-ului, cerand acelasi lucru si prefectului Capitalei. Aceeasi organizatie neguvernamentala il acuza pe directorul Directiei de Cultura, Culte si Patrimoniu ca a dat ilegal aviz de demolare pentru o casa de la sfarsitul de secolui XIX, situata pe strada Batistei 26.

Si primarul sectorului 2, Neculai Ontanu, a reactionat in problema blocului care ar urma sa fie construit vizavi de Scoala Centrala. Ontanu spune ca nu va emite autorizatia de construire pentru blocul respectiv, in ciuda faptului ca, pe 27 noiembrie 2008, chiar consilierii sectorului 2 au emis PUD-ul pentru respectiva constructie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.