ANI a sesizat astazi Sectia de Contencios Administrativ si Fiscal a Curtii de Apel Pitesti, in scopul confiscarii unor sume de bani si pentru stabilirea si confiscarea unei parti din avere, bunuri pe care comisarul sef al Serviciului de Permise Arges, Vasile Voinea, nu le poate justifica

Sumele pe care comisarul sef nu le poate justifica si pentru care ANI propune confiscarea sunt de 9.750 de euro, respectiv 35.400 de lei. ANI mai solicita stabilirea si confiscarea unei cote-parti din averea dobandita cu caracter nejustificat, in cuantum de 878.191 de lei. "Din verificarile efectuate, s-a constatat ca valoarea averii dobandite de catre domnul Voinea Vasile, in perioada 1995 - iunie 2008, a depasit veniturile realizate si declarate la organul fiscal in aceeasi perioada, rezultand o diferenta vadita in suma de 878.191 de lei", se arata in comunicatul remis joi de ANI.

Reprezentantii Agentiei informeaza faptul ca, din analiza declaratiilor de avere depuse de Voinea in perioada 2000-2008, precum si a informatiilor solicitate institutiilor competente, a rezultat ca in declaratia de avere depusa in 2004 nu este mentionata achizitionarea si instrainarea a doua apartamente situate in Municipiul Pitesti, iar in cea depusa in 2006 nu sunt mentionate instrainarea autoturismului BMW 318 D si achizitionarea si radierea unui autoturism BMW X5.

In privinta veniturilor realizate, reiese ca Voinea nu a mentionat in declaratia de avere depusa in 2004 veniturile nete realizate din salarii, in suma de 21.791 de lei. In declaratia de avere depusa in 2006 sunt mentionate eronat veniturile nete realizate din salarii in suma de 30.000 de euro (aproximativ 102.000 de lei), fata de suma de 28.012 de lei, conform Administratiei Finantelor Publice Pitesti, precum si venituri nete realizate din inchirierea imobilelor in suma de 67.000 de euro (aproximativ 227.800 de lei), fata de suma de 47.492 de lei.

In comunicatul remis astazi de Agentia Nationala de Integritate se precizeaza ca institutia s-a sesizat din oficiu cu privire acumularea unor averi ce depasesc veniturile realizate, in cazul mai multor angajati ai Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule Arges.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.