Diva se afla la Londra pentru promovarea DVD-ului „Madame Butterfly“. Angela Gheorghiu ne-a povestit ce simte pe scena cand canta cu sotul si cum era sa anuleze transmisiunea de la Met, cu „La Rondine“.

Acum sunteti la Londra, pentru promovarea albumului „Madame Butterfly“. Unde veti pleca?

In Germania, apoi la New York. Saptamana viitoare am concert la Barcelona. Cant cu Opera din Madrid. Vin cu totii sa ma acompanieze la Barcelona. Sunt niste prieteni foarte dragi. Sunt foarte norocoasa! Intotdeauna am fost constienta ca sunt o norocoasa.

Premiera cu „La Rondine“ de la Metropolitan a fost considerata un extraordinar succes, cu o singura exceptie, o cronica nefavorabila in „New York Times“.

In orice caz, eu n-am citit in viata mea cronici, e o alta profesie si nu ma intereseaza. Opinia unei singure persoane, dupa ce eu vad 4.000 de oameni in „standing ovations“, e o contradictie care nu ma intereseaza.

Citesc ziare, dar nu opinii despre artisti pentru ca de cele mai multe ori sunt subiective. Interviurile le citesc ca sa stiu daca le mai dau si a doua oara.

Pe 10 ianuarie, cand „La Rondine“ s-a transmis in direct, si in Romania, de pe scena Metropolitan Opera, va simteati foarte rau...

Cu 5 minute inainte de ora de incepere m-am hotarat ca totusi sa ies.

Cum ati reusit sa va mobilizati?

M-a ajutat determinarea mea. Dupa aceea dirijorul. Dar in primul rand Peter Gelb, directorul, care mi-a zis: „Indiferent ce vei face, ca vei intrerupe sau ca o iei da capo, orice ti-ai dori, eu o sa ies pe scena imediat si o sa le spun tuturor ca esti cea mai grozava si ca trebuie sa fim cu tine, sa te sustinem!“. Si Roberto la fel! Toata lumea m-a sustinut. S-a creat asa o atmosfera de vointa a tuturor, de „gata, trebuie s-o facem!“. A contat si prezenta lui Marius Brenciu, care e un coleg extraordinar.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.