Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis ca Vasile Balint, zis Sile Camataru, sa ramana cu pedeapsa de 13 ani de inchisoare, respingand contestatia in anulare formulata de interlop impotriva deciziei de condamnare din 4 martie 2008

Inalta Curte de Casatie si Justitie a mentinut, pe 4 martie, prin sentinta definitiva si irevocabila, pedepsele scazute in dosarul Camatarilor, respingand recursurile procurorilor si ale unora dintre inculpati, relateaza NewsIn.

Astfel, Ion Balint, zis Nutu Camataru, fratele lui Sile, a ramas cu numai 2 ani de inchisoare din pedeapsa initiala de 9 ani.

De asemenea, pedeapsa lui Sile Camataru a fost redusa cu doi ani, de la 15 la 13 ani de inchisoare, iar a mamei celor doi frati, Smaranda Stoica, cunoscuta sub porecla Mimi Camatareasa, de la 5 ani cu executare, la 3 ani cu suspendare.

Sora celor doi, Angela Stoica, a ramas si ea cu cei 12 ani de inchisoare stabiliti initial de judecatori, la fel ca si Silviu Dudita, unul dintre locotenentii Camatarilor, condamnat tot la 12 ani de inchisoare.

Reamintim ca Tribunalul Bucuresti i-a condamnat in iulie 2005 pe membrii clanului Camatarilor la pedepse insumand 189 ani de inchisoare pentru talharie, santaj, sechestrare de persoane, camatarie, cereri de taxe de protectie, trafic de persoane si proxenetism.

Grupul infractional condus de Nutu si Sile Camataru era acuzat, conform rechizitoriului intocmit de DIICOT, de proxenetism, trafic de persoane, talharie, inselaciune, santaj (inclusiv recuperari de datorie) si parazitarea sistemului de justitie.

Prin pozitia castigata de fratii Balint in lumea interlopa a Capitalei, clanul Camatarilor a ajuns sa detina controlul asupra proxenetismului la nivelul intregului Bucuresti, intre anii 2000-2004, au sustinut procurorii DIICOT, aratand ca, in cadrul consolidarii acestei pozitii dominante, Sile Camataru "a actionat in mod constant pentru obtinerea si exercitarea controlului asupra proxenetilor care actionau pe raza municipiului Bucuresti".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.