CSAT a aprobat semnarea Memorandumului de intelegere intre Romania si guvernul de la Bagdad pentru stationarea trupelor militare romane in Irak.

Consiliului Suprem de Aparare a Tarii a aprobat in sedinta de marti, de la Palatul Cotroceni, Memorandumul ce reglementeaza tipurile de operatii si activitati non-combat pe care militarii romani continua sa le desfasoare in Irak, in acord cu autoritatile de la Bagdad. Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, in acest fel “militarii romani vor asigura sprijin umanitar si medical in regiunile Tallil si Bagdad si vor desfasura activitati de instruire si consiliere pentru membrii Fortele de Securitate Irakiene”.

Serviciul de presa al Palatului Cotroceni reaminteste ca autoritatile de la Bagdad au invitat Romania ca, impreuna cu alte state, sa continue participarea la efortul de stabilizare si reconstructie a Irakului, prin prezenta militarilor romani si dupa 31 decembrie 2008.

La sfarsitul anului trecut a expirat mandatul Coalitiei Multinationale, infiintata in baza rezolutiilor ONU.
Pe 22 decembrie 2008, la solicitarea presedintelui Romaniei, Traian Basescu, Parlamentul Romaniei a aprobat continuarea prezentei fortelor romane in Irak dupa 31 decembrie 2008. In acest context, au avut loc negocieri bilaterale romano-irakiene pentru stabilirea detaliilor tehnice ale continuarii prezentei militarilor romani in Irak.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.