Actiunea de la Tribunalul Bucuresti, in care Asociatia Frontul Negustoresc Obor cere anularea hotararii de aprobare a proiectului de parteneriat public-privat intre Administratia Pietelor si Piata Obor Market, a fost respinsa, pe motiv ca asociatia nu a platit taxa de timbru.
Conform avocatului Asociatiei Frontul Negustoresc Obor, Victor Vasile, asociatia a intentat acest proces, in 2007, Consiliului Local sector 2 si Consiliului General al Municipiului Bucuresti, pentru ca instanta sa suspende executarea unei hotarari a Consiliului Local si apoi sa o anuleze. Avocatul a declarat ca va ataca decizia din acest proces.

Hotararea Consiliului Local sector 2 este cea prin care s-a aprobat proiectul de parteneriat public-privat intre Administratia Pietelor si Obor Market, respectiv transferul catre Obor Market a folosintei terenului pe care trebuia sa fie construit acest proiect. Potrivit avocatului, Tribunalul a obligat Asociatia Frontul Negustoresc Obor sa plateasca taxa de timbru 10% din valoarea contractului. Asociatia Frontul Negustoresc Obor, din care fac parte comerciantii din piata, a facut front comun cu Prefectura Bucuresti intr-un alt proces, pe motiv ca planurile de modernizare ale primariei ar viza, de fapt, transformarea pietei intr-un mall. In celalalt proces, Consiliul Local al sectorului 2 a adoptat, in primavara anului 2008, o hotarare care prevedea ca suprafata de 39.117 de metri patrati ai Pietei Obor sa fie data cu drept de exploatare, cu plata corespunzatoare a redeventei, investitorilor care au semnat cu primaria contractul de ridicare a unei constructii pe locul pietei. Hotararea modifica una precedenta care dadea drept de folosinta gratuita asupra terenului.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.