Ministrul va propune joi sefilor Bechtel sa se multumeasca cu jumatatea de autostrada dintre Campia Turzii si Bors. Pretul ramane cel negociat in 2004.

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, se va intalni joi cu Adrian Zaccaria, vice-presedinte al companiei americane Bechtel, care construieste autostrada Transilvania, a declarat Berceanu ieri la finalul unei deplasari efectuate pe santierul tronsonului de autostrada 2B, Campia Turzii-Gilau. Berceanu va incerca sa smulga americanilor un calendar ferm de realizare a celor patru tronsoane de autostrada cuprinse intre Campia Turzii si Bors, adica jumatate din intreaga autostrada, pentru perioada 2010-2012. Calendarul cuprinde obligatii ale celor doua parti si va avea termene ferme de realizare a tronsoanelor de autostrada la fiecare sase luni. O portiune de 42 de kilometri a tronsonului 2B, care are 52 kilometri in total, ar urma sa fie definitivata in acest an.

Targul pe care Berceanu il va propune americanilor, dar care nu se stie daca va fi acceptat, va fi cam asa: noi va asiguram frontul de lucru, cuprinzand exproprieri de terenuri, mutari de utilitati, descarcare de sarcini pentru terenurile necesare construirii celor patru tronoane de autostrada, va platim aproximativ 2,5 miliarde de euro, cam cat este valoarea intregii autostrazi de la Brasov la Cluj, iar voi renuntati la dreptul vostru de a construi primele patru din cele opt tronsoane, adica a celor dintre Brasov si Campia Turzii.

Propunerea lui Berceanu este explicata de faptul ca statul roman nu are puterea financiara de a asigura lucrarile la intreaga autostrada.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.